Харчування дітей – одна з найбільш обговорюваних і актуальних тем для батьків. Тому наш заклад уже другий тиждень бере участь у Фуд Челенджі 2021, щоб залучити учнівську спільноту, батьків до обговорення важливих питань здорового харчування дітей, запровадження здорового харчування у родинах, залучення до готування корисних страв дітей. З цією метою ми вирішили створити Шкільну Кулінарну Книгу Смачних та Корисних Рецептів, в яку зібрати улюблені родинні страви, які відповідали головним принципам здорового і правильного харчування:
- Це їжа, яка дає організму всі необхідні речовини і містить: білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини і клітковину.
- Збалансованість харчування, мається на увазі високий вміст вітамінів і мікроелементів, який допоможе організму рости, розвиватися і залишатися здоровим.
- Помірність – відповідність калорійності їжі тому, скільки малюк витрачає і як активно він рухається. Дитина повинна отримувати насичення і вгамовувати почуття голоду, але не переїдати.
- Режим харчування, якого важливо дотримуватися з ранніх літ. Перерва між прийомами їжі повинна бути близько 3 годин. Важливо їсти в один і той же час.
- Різноманітність – за добу школяреві потрібно вживати продукти з різних харчових груп – білки, вуглеводи, молочні продукти, жири, фрукти і овочі. (https://kidsvisitor.com/uk/news/102-sekreti-zdorovogo-kharchuvannia-nashikh-ditei/) Ми вирішили продовжити збирання сімейних рецептів, тож скоро книга поповниться ще цікавим матеріалом. Презентуємо вам першу редакцію Шкільної Кулінарної Книги Смачних та Корисних Рецептів.